Heart Medical Europe B.V.

Terug

SafeSept™ transseptale transmissielijn

Speciaal ontwikkeld voor verhoogde veiligheid bij kruising van het interatriale septum bij de fossa ovalis met behulp van een transseptale introducer.

 • Algemeen
 • Specificaties
 • Heeft 77% minder kracht nodig dan een gemiddelde transseptale naald*

  De SafeSept™ transseptale transmissielijn, de eerste significante vooruitgang in linker atriale toegang sinds de Brockenbrough naald.

  SafeSept is een nitinol transmissielijn met een diameter van 0,014 inch special ontwikkeld voor transseptale puncturen. Nadat de transseptale dilator de fossa ovalis heeft getamponneerd, perforeert de SafeSept punt moeiteloos het membrane fossa. Zonder steun van de naald en de dilator neemt de punt van de draad een ‘J’ vorm aan, waardoor verdere penetratie van het weefsel wordt voorkomen.

  Een radiopake spoel op de schacht maakt visualisatie van de draad binnen het linker atrium mogelijk. Proximale witbedrukte markeerders helpen bij de benadering van de SafeSept punt in relatie tot de punt van de naald. De transseptale naald, dilator en omhulsel worden vervolgens ‘over de draad’ in het linker atrium geschoven, vrijwel zonder kans op perforatie van de aorta of het pericardiale gebied.

  De SafeSept transseptale transmissielijn is leverbaar in lengtes van 120 en 135cm, is onderdeel van een complete lijn implanteerbare device therapy producten en accessoires van Pressure Products.

  *Berekend vanuit de gemiddelde transseptale naald en transseptale transmissielijn punctuurkracht tijdens in vitro design kwalificatietests.

 • Product specificaties

  Model Omschrijving Lengte Diameter
  SS-120 Transseptale transmissielijn met radiopake spoel 120cm .014"
  SS-135 Transseptale transmissielijn met radiopake spoel 135cm .014"